Loading...
Vakgebieden2023-01-10T15:57:47+01:00

Persoonlijke mediation

Persoonlijke problemen zijn er in vele vormen. Relatieproblemen,  een probleem met je buren of in de familie, ruzie over een nalatenschap, vaak  zou je het zo graag anders willen oplossen, maar kom je er onderling niet uit. Wij zoeken samen met jullie naar een oplossing door middel van mediation, zodat je uiteindelijk niet voor de rechter komt te staan.

Mensen die een conflict met elkaar hebben, vinden het  vaak moeilijk om goed naar elkaar te luisteren en horen elkaar niet, hetgeen tot gevolg heeft dat het niet meer lukt  om er samen uit te komen. Gevolg is dat partijen via advocaten bij de rechter belanden, lang tegen elkaar aan procederen zijn en in onzekerheid verkeren, hoge kosten hebben en hun onderlinge relatie bergafwaarts zien gaan. Mediation heeft als voordeel dat je niet in gevecht gaat met elkaar, maar via gesprekken onder leiding van een neutrale deskundige (de mediator) zoekt naar een voor beide partijen acceptabele oplossing. Mediation bespaart tijd, geld en vooral stress. Mediation is in persoonlijke conflictsituaties simpelweg effectief. Om die reden worden mediation door steeds meer mensen terecht omarmd.

Arbeidsmediation

Een arbeidsconflict is voor niemand fijn. De productiviteit gaat omlaag en de stress omhoog. En als het arbeidsconflict uit de hand loopt, resulteert dat vaak ook nog eens in ziekteverzuim, met alle gevolgen van dien. Vaak willen werkgever en werknemer hetzelfde. Gewoon lekker met elkaar werken in veilige en vertrouwde werkomgeving. Ervaar je een probleem op de werkvloer? Kies dan voor arbeidsmediation en bedenk in gezamenlijkheid een oplossing.

Arbeidsmediation kan gestart worden op initiatief van de werkgever of de werknemer, of geadviseerd worden door bijvoorbeeld de bedrijfsarts. In het een arbeidsmediation traject wordt getracht onderliggende behoeften en bedoelingen op tafel te krijgen.  Het duiden van daadwerkelijke problemen op de werkvloer geeft partijen vaak lucht en van daaruit kan worden gewerkt aan de aanpak van wrijvingen, ergernissen en andere problemen en kan een constructieve oplossing worden bedacht.

ondernemers die een conflict hebben in apeldoorn

Mediation voor ondernemers en bedrijven

Ruziënde directieleden, een conflict met de ondernemingsraad, een leverancier, huurder of afnemer. Medeaandeelhouders die ineens een andere kant op willen of een samenwerkingsafspraak die toch niet zo mooi uitpakt als je dacht. Hoe dan verder? Je wilt graag de oplossing in eigen hand houden en de relatie herstellen. Ben je bereid om samen te zoeken naar een (creatieve) oplossing? Kies dan voor mediation voor ondernemers en bedrijven.

Mensen die een conflict met elkaar hebben, vinden het vaak moeilijk om goed naar elkaar te luisteren en horen elkaar niet, hetgeen tot gevolg heeft dat het niet meer lukt  om er samen uit te komen. Gevolg is dat partijen via advocaten bij de rechter belanden, lang tegen elkaar aan procederen zijn en in onzekerheid verkeren, hoge kosten hebben en hun onderlinge relatie bergafwaarts zien gaan. Mediation heeft als voordeel dat je niet in gevecht gaat met elkaar, maar via gesprekken onder leiding van een neutrale deskundige zoekt naar een voor beide partijen acceptabele oplossing. Mediation bespaart tijd, geld en vooral stress. Mediation is in conflictsituaties simpelweg effectief. Om die reden worden mediation door steeds meer mensen terecht omarmd.